Η δημιουργική ροή είναι ένα αποθετήριο συλλογικής έκφρασης απόψεων, κριτικής, βιωμάτων, εμπειριών και συναισθημάτων μελών του αυτόνομου σχήματος ΦΜΣ. Η διαφορά με τα κείμενα και τις δράσεις του σχήματος είναι ότι ό,τι αναπαράγεται στη δημιουργική ροή δεν είναι προιόν της συνέλευσης του σχήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αυτό που ειδικά στην εποχή των κοινωνικών δικτύων αναφέρεται σαν “ατομική άποψη” καθώς τέτοιες δεν έχουμε. Είναι αποτελέσματα συζητήσεων, συγκρούσεων και ζυμώσεων που βιώνουμε στη συλλογική μας καθημερινότητα* και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μεταφέραμε στις συνελεύσεις μας και νιώσαμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε σε κόσμο που μπορεί και να ταυτίζεται με αυτά.
Το εγχείρημα μας ως εκ τούτου φέρει το πλεονέκτημα της διαρκούς επεξεργασίας ζητημάτων αλλά από την άλλη μπορεί να μην αποτελεί κάθε φορά απόλυτη συμφωνία μεταξύ μας. Επειδή όμως για εμάς ένα στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε είναι η κατάργηση του διακόπτη(μέλος του σχήματος/άτομο της χ καθημερινότητας), την ευθύνη των απόψεων/κριτικών και αναλύσεων της δημιουργικής ροής φέρει η περιοδική συνέλευση μας παρότι δεν προέρχονται αναγκαστικά από αυτή.
Η δημιουργία του blog ξεκινάει επειδή πολλοί/ες από εμάς δουλεύουν, για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθημερινή παρουσία στη σχολή άρα και καθημερινή παρέμβαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάμε να έχουμε γνώμη, να τρώμε σκατά στη σχολή (όπως και έξω από αυτή) και να υπάρχουμε σε αυτή. Άρα η δημιουργική ροή είναι μία μηχανή παραγωγής κειμένων, τα οποία θα αφορούν την σύγχρονη εργασιακή συνθήκη που βιώνουμε, καθώς και τις συνθήκες που βιώνουμε στις σχολές μας (και έξω από αυτές).
Γιατί δημιουργική ροή;
Το όνομά μας είναι κληρονομιά από τους συντρόφους μας που δημιούργησαν και το αυτόνομο σχήμα φμσ. (https://flussocreativofms.wordpress.com) Συνεχίζουμε λοιπόν την παράδοση, όσον αφορά την δημιουργικότητά μας, δεν μένουμε στα ίδια και τα ίδια διότι θεωρούμε ότι ο κόσμος εξελίσσεται όπως και εμείς, κατανοώντας τις ήδη υπάρχουσες καπιταλιστικές αντιφάσεις και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε αγώνες για το ξεπέρασμα τους. Με λίγα λόγια δεν δεχόμαστε να μας ξεπεράσει η ιστορία ως ένα ακόμη πυρήνα ταξικής σύγκρουσης μες στα πανεπιστήμια ο οποίος κατέρρευσε (όπως και όλο το φοιτητικό κίνημα), αλλά προσπαθούμε (και με αυτόν τον τρόπο) να δημιουργήσουμε αυτόνομους ταξικούς αγώνες στα πανεπιστήμια και να πάρουμε έτσι τις ζωες μας στα χέρια μας.
Όποιος/α θέλει να συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα το οποίο προσπαθεί να παράγει πολιτική σκέψη μακριά απο ιδεολογικές αγκυλώσεις, να πειραματίζεται και να δημιουργεί μπορεί να μας βρει στο αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο (στο αίθριο του φμσ) όπου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις κουβέντες κλπ σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Τα λέμε εκεί λοιπόν για να προσπαθήσουμε να ξαναζωντανέψουμε το αίθριο και να το κάνουμε ξανά επικίνδυνο για το πτυχίο μας!