Πόρτες ασφαλείας : Μπαλωμένος doors

Τελικά οι φασίστες και το βαθύ κράτος πέτυχαν να εδραιωθούν επίσημα και ανοιχτά στα σχολεία του ελλαδικού χώρου, με αφορμή «την Μακεδονία μας»;  Έφαγαν πόρτα(και όχι μόνο) είναι η απάντηση.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν τσίμπησαν στην εθνικιστική παραμύθα, αντιλήφθηκαν ότι έχουν κοινά προβλήματα με τους συμμαθητές/συμμαθήτριες τους στα βαλκάνια, και αισθάνονται αγανάκτηση και μίσος, όχι για τον μετανάστη δίπλα τους, αλλά για τους από πάνω και τα τσιράκια τους, τους φασίστες. Που κατάλαβαν ότι τα φασιστάκια πάνε να κάνουν κατάληψη με τις πλάτες κάποιων αφελών συμμαθητών και συμμαθητριών τους που έχουν την λογική: « ε, ας κάνουμε κατάληψη για όποιο λόγο να ναι, να πάμε να παίξουμε κάνα Fortnite». Όρθωσαν ανάστημα σε αυτή την εθνομαλακία και σε πολλά σχολεία τα αιτήματα άλλαξαν σε εναντίωση της συμφωνίας των Πρεσπών και σε διεκδίκηση των όποιων ελλείψεων υπάρχουν(που είναι αρκετές είτε σε εξοπλισμό, είτε σε καθηγητές).

 

Ακόμη και οι πορείες που έγιναν με την συνδρομή τμημάτων του βαθέως κράτους αλλά και θεσμικών φορέων π.χ. δημάρχων, δεν είχαν την αναμενόμενη μαζικότητα, ειδικά στην νότια Ελλάδα. Βλέποντας αυτή την νίλα οι φασίστες προσπάθησαν να στήσουν γκεμπελίστικες προβοκάτσιες που αξίζουν βραβείο καλύτερης κωμωδίας, όπως το βίντεο που ένας εθνικιστής κλαίγεται ότι την πέφτουν αναρχικοί στην πορεία, ενώ φαίνεται φανερά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, το μαθητικό και αντιφασιστικό κίνημα, απάντησε, με πορεία στο κέντρο της Αθήνας δηλώνοντας ρητά ότι δεν θα αφεθεί σπιθαμή γης στους φασίστες μέσα και έξω από τα σχολεία.

 

Εν τέλει, το πανηγύρι έληξε όχι μόνο άδοξα, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στους εθνικιστές. Το μπάσιμο μέσα στους σχολικούς χώρους ενός εθνικού ζητήματος δημιούργησε αντιφασιστικούς μαθητικούς πυρήνες που έριξαν πόρτα στα φασιστάκια. Ένα τέτοιο γεγονός ώθησε τους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν θέση απέναντι στον φασισμό, πολώνοντας έτσι το κλίμα στα σχολεία και απομονώνοντας(και όχι μόνο) τους εθνικιστές που θέλουν «μια Μακεδονία και ελληνική».

 

Είναι χρέος μας, ως αντιφασιστικό κίνημα να ενώσουμε τον αγώνα μας με τους αντιφασίστες μαθητές και τις αντιφασίστριες μαθήτριες ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού που θέλουν να σπείρουν σε σχολεία γειτονιές, χώρους δουλειάς.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Leave a Reply