Έλληνες παιδί μου… η χειρότερη φάρα

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε για την καταστροφική επίθεση που δέχεται η χώρα μας από τον «παρανοϊκό» Ερντογάν. Οποιαδήποτε εισαγωγή στην προκειμένη φάση, θα είναι περιττές λέξεις για μια ομαλή μετάβαση σε μια συγκυρία που μόνο ως ομαλη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.… Σε μια περίοδο όπου από την μια μέρα στην άλλη τα λαομίσητα ΜΑΤ την μια μέρα βαράνε χουλιγκάνικα ντόπιους στην Χίο και την επομένη θεωρούνται ήρωες επειδή συνεχίζουν να επιτελούν τον ίδιο έργο, δηλαδή να βαράνε, απλά σε άλλο σημείο της χώρας διαφορετικού χρώματος ανθρώπους.

… Σε μια περίοδο όπου πλέον ο εθνικισμός ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με μερίδες νοήμονων ελλήνων να μπλοκάρουν λιμάνια για να μην αποβιβαστούν μετανάστες προπηλακίζοντας τους χυδαία, να τριγυρνάνε στα σύνορα με τουφέκια -παρέα με τον Λαγό- και όποιον μετανάστη βρίσκουν να τον δέρνουν και να τον παραδίδουν στην αστυνομία, να δολοφονούν (και έπειτα αφήνουν τα ΜΜΕ να πουλάνε τρέλα περί fake news), να στέλνουν φρούτα, tire up και άλλα αντικείμενα στα σύνορα για να μην λειψει τίποτα στους προστάτες του αίσχους, να, να να…

… Σε μια περίοδο όπου η διατήρηση και η όξυνση του μίσους προς την Τουρκία έχει γίνει αυτοσκοπός των καναλιών, μιας και όσαλέγονται από τα τούρκικα ΜΜΕ -τα οποία δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα ελληνικά- χαρακτηρίζονται ως προβοκατόρικα και εχθρικά καθώς επίσης και οι ίδιοι οι μετανάστες ως βαλτοί από τη γείτονα χώρα να σπείρουν το χάος.

… Σε μια περίοδο όπου τα ΜΜΕ σύσσωμα, θάβουν κάτω απ’ το χαλάκι τη συμφωνία* έκτρωμα μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ, για τις μεταναστευτικές ροές, την οποία η “καλή μας” ΕΕ δεν τήρησε.

… Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα φαίνεται ως ένας τόπος που μόνο ως «παρθένα Μαρία» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού αν εξαιρέσουμε μερικά χρόνια πνιγμών μεταναστών στο Αιγαίο καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στα κέντρα κράτησης ,αν εξαιρέσουμε ότι δεν διστάζει να πετάξει έξω ντόπιους κατοίκους απ’ τα σπίτια τους (μιας και αυτά θα δημοπρατούνται από τράπεζες), αν εξαιρέσουμε ότι πλέον οριακά αφήνει τους πάντες χωρίς σύνταξη με το νέο ασφαλιστικό, αν εξαιρέσουμε ότι καταστέλλει μέχρι να μην υπάρχει σαγόνι στην θέση του για να φωνάξει οτιδήποτε αντίθετο με την κυρίαρχη λογική και εδώ σταματάω γιατί θα μας πάρουν οι εξαιρέσεις, είναι φιλεύσπλαχνη και πάνω απ’ όλα, αθώα…

… Σε μια περίοδο όπου η Τούρκικη πολιτική θέτει μερικές δεκάδες χιλιάδες ψυχές ως μοχλό πίεσης για τα δικά της συμφέροντα και μας το παίζει υπερασπιστής της συνθήκης της Γενεύης ενόσω σφάζει στα νοτιοανατολικά της σύνορα.

… Σε μια περίοδο η οποία μόνο λύπη και οργή μπορεί να προκαλέσει…

Συνεχίζουμε να θυμόμαστε ότι δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που μας διώχνουν απ’ τα σπίτια μας, δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που μας τρώνε τα ένσημα και τους μισθούς, δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που μας πετάνε έξω από τις σχολές μας, δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που μας πατάνε μες στην μέρα μας. Αυτοί που μας πατάνε είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την εξαθλίωση των μεταναστών (στην οποία βλέπουμε το μέλλον μας), είναι το κράτος, τα αφεντικά και η εθνική ενότητα των ηλιθίων.

ΈΧΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( άλλωστε μονο στην Αθήνα υπάρχουν 120.000 άδεια διαμερίσματα) και μπορουμε να έχουμε ακόμα περισσότερο αν καταφέρουμε να διώξουμε τους φασίστες και τους καταπιεστές αυτού, αλλά και κάθε άλλου τόπου.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!

*Περιληπτικά οι όροι της συμφωνίας είναι οτι η Τουρκία θα διακόπτει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και η ΕΕ θα δώσει στην Τουρκία 6 δις για τους πρόσφυγες (απο τα οποία έδωσε μόνο τα 3 δις και τα υπόλοιπα τα χρωστάει απο το 2018). Εξτραδάκι, ότι η ΕΕ δεν έβγαλε κιχ για τις βιαιοπραγίες της Τουρκίας προς τον κούρδικο λαό στην Β.Συρία.

Leave a Reply